Hotel Zamek Ryn
przyjazd
25
sie 2019
wyjazd
26
sie 2019
kup voucher
Hotel Zamek Ryn
Młode wino i gęsina
  1. Strona główna
  2. Hotel
  3. Szczegóły wydarzenia

Młode wino i gęsina

Zapraszamy w najbliższy weekend do Restauracji Refektarz na menu tematyczne - młode wino i gęsina.

Zapraszamy w najbliższy weekend do Restauracji Refektarz na menu tematyczne - młode wino i gęsina.


MENU:

przystawka

Pierogi z pieczoną kaczką i kaszą z emulsją żurawinową - 16 zł
Sałata z confit z gęsi oraz konfiturą z jarzębiny - 18 zł

zupa

Czernina z zacierkami - 12 zł
Flaczki z gęsi - 12 zł

danie główne

Gęś pieczona w borowikach z ziołowymi kluskami - 45 zł
Udko z gęsi confit z ziemniakami au gratin i kapustą z boczkiem - 49 zł

młode wino

Wino Novello Salta Foss (0,75cl) - 75 zł, (lampka - 15 zł)


Jak co roku, w pierwszych dniach listopada mamy przyjemność zaprezentować Państwu niezwykle przyjemne młode wino Novello. Spośród wielu wybraliśmy naszym zdaniem najlepsze. Rubinowo-czerwone z fioletowymi refleksami. Bukiet pełen świeżości, charakterystyczny i niepowtarzalny, intensywnie owocowy, z nutami leśnych owoców. W smaku wytrawne, harmonijne, radosne.

Temp. serwowania: 18 stopni C

Grona: Merlot i Cabernet.

Sugestie kulinarne: polecane szczególnie w połączeniu z kuchnią jesienną, znakomite do risotto z cukinią, pieczonych ziemniaków, kasztanów, dań z grzybów i warzyw. Spożywane samodzielnie dostarczy wielu doznań nie tylko smakowych...

Nota degustacyjna:

Tegoroczne Novello jak co roku zaskakuje nas pozytywnie. Barwa żywa czerowno-rubinowa, z bardzo wyrazistymi fioletowymi reflaksami. Świezy owocowy aromat doskonale koresponduje ze smakiem przepełnionym czerwonymi małymi owocami: truskawkami, malinami i wiśniami. Po prostu radosne spotkanie z winem i kilka pysznych, choć ulotnych chwil...


Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij