Hotel Zamek Ryn
przyjazd
25
sie 2019
wyjazd
26
sie 2019
kup voucher
Hotel Zamek Ryn
L'Art de la cuisine Martell 2018
  1. Strona główna
  2. Hotel
  3. Szczegóły wydarzenia

L'Art de la cuisine Martell 2018

Sobota, 3 marca 2018

L'Art de la cuisine Martell 2018 – jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.  Po raz szesnasty firma Wyborowa Pernod-Ricard wraz z marką Martell oraz Grupą Anders zorganizowała Ogólnopolski Konkurs Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej.




Laureaci:

1 miejsce

JAROSŁAW OWCZARCZYK
ROBERT BRANICKI

RESTAURACJA PINK LOBSTER

2 miejsce

RAFAŁ STEGNICKI
WIKTOR WIELGUS

NICOLAUS TORUŃ HOTEL

3 miejsce

MARCIN ĆWIK, MIKOŁAJ KRUSZONA
RESTAURACJA NIFTY No. 20 PURO HOTEL

Nagroda Jury Koneserów:

JAROSŁAW OWCZARCZYK
ROBERT BRANICKI

RESTAURACJA PINK LOBSTER


Usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich XIV-wieczny zamek krzyżacki Ryn to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także kulinarnego. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś również słynie z rozmaitości smaków jakie oferuje bogactwo naturalne Warmii i Mazur. Dlatego też jest idealnym miejscem na przeprowadzenie zmagań kulinarnych 16 drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce i… przyznanie pucharu Martell najzdolniejszym kucharzom młodego pokolenia.

Wielkim zaszczytem i honorem było zatem podjęcie Gości w murach tego okazałego miejsca, swego czasu również rezydencji myśliwskiej książąt pruskich.
To była podróż po najlepszych smakach i aromatach, które skupiły się w jednym miejscu i czasie za sprawą młodych adeptów sztuki kulinarnej.


MARTELL

To uznana na całym świecie marka, najbardziej szlachetnych i wyrafinowanych w smaku koniaków pochodzących z południowo – zachodniej Francji, których historia powstania sięga 1715 roku.  W całej gamie produktów odnajdziemy takie trunki jak:  Martell VS, Martell VSOP, Martell XO.


FORMUŁA KONKURSU

L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, organizowany od 14 lat  w wyjątkowych miejscach. Konkurs polega na przygotowaniu potrawy, która najlepiej komponuje się z koniakiem (do samych potraw nie jest dodawany koniak).

W konkursie bierze udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy występują w czterech odsłonach na specjalnych stanowiskach konkursowych. Na przygotowanie każdego dania w 12 porcjach kucharze mają jedną godzinę

LISTA ZAKWALIFIKOWANYCH UCZESTNIKÓW


ZOBACZ RÓWNIEŻ, JAK BYŁO W 2017 ROKU


 

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij