Hotel Zamek Ryn
przyjazd
24
sty 2019
wyjazd
25
sty 2019
Hotel Zamek Ryn
L'Art de la cuisine Martell 2019

L'Art de la cuisine Martell 2019

sobota, 2 marca 2019

Zapraszamy Państwa na kolejną edycję jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce L'Art de la cuisine Martell 2019. Po raz siedemnasty Wyborowa Pernod Ricard wraz z marką Martell i Grupa Anders zaprasza młodych adeptów sztuki kulinarnej oraz koneserów wyśmienitej kuchni.

2 marca, Hotel ZAMEK RYN****


Usytuowany w samym sercu Krainy Wielkich Jezior Mazurskich XIV-wieczny zamek krzyżacki Ryn to miejsce urokliwe i pełne legendarnego ducha, także kulinarnego. Dawna siedziba Komtura, w której rycerze zakonni jadali zwierzynę i ryby z okolicznych jezior i lasów, dziś również słynie z rozmaitości smaków jakie oferuje bogactwo naturalne Warmii i Mazur. Dlatego też jest idealnym miejscem na przeprowadzenie zmagań kulinarnych 16 drużyn reprezentujących najlepsze restauracje w Polsce i… przyznanie pucharu Martell najzdolniejszym kucharzom młodego pokolenia.

Wielkim zaszczytem i honorem będzie zatem podjęcie Gości w murach tego okazałego miejsca, swego czasu również rezydencji myśliwskiej książąt pruskich.
Zapraszamy w podróż po najlepszych smakach i aromatach, które skupią się w jednym miejscu i czasie za sprawą młodych adeptów sztuki kulinarnej.



„Kurczak Sielski z chowu bez antybiotyków, rośnie wolniej niż zwykły kurczak” - to temat i zadanie konkursowe nadchodzącej edycji. Tytułowy składnik to kurczak z chowu bez antybiotyków. Obok produktu głównego, uczestnicy są zobowiązani użyć w swoich daniach produktu charakterystycznego dla kuchni regionu, który reprezentują.


MARTELL

To uznana na całym świecie marka, najbardziej szlachetnych i wyrafinowanych w smaku koniaków pochodzących z południowo – zachodniej Francji, których historia powstania sięga 1715 roku.  W całej gamie produktów odnajdziemy takie trunki jak:  Martell VS, Martell VSOP, Martell XO.

FORMUŁA KONKURSU

L'Art de la cuisine Martell to jeden z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w kraju, również z najdłuższą tradycją. Zwycięzcy kolejnych edycji są dzisiaj cenionymi szefami kuchni i restauratorami. 
W konkursie bierze udział 16 ekip kucharskich – młodych adeptów sztuki kulinarnej, z najlepszych restauracji w Polsce. Zgodnie z regulaminem zawodnicy wystąpią w czterech turach na specjalnych stanowiskach konkursowych. Ekipy są dwuosobowe, każda z nich musi przygotować danie główne (12 talerzy), które skomponuje z koniakiem Martell. Na wyserwowanie swoich dań uczestnicy będą mieć tylko jedną godzinę. 
Na wzór poprzednich lat, prace oceniać będą trzy składy jurorskie: techniczne, degustacyjne i koneserów. W dwóch pierwszych zasiadają znakomici szefowie kuchni, trzecie z nich tworzą przedstawiciele organizatora, sponsorów strategicznych, gwiazdy telewizji i media.


Zgłoszenia przyjmujemy do 15 lutego.

POBIERZ ZGŁOSZENIE

POBIERZ REGULAMIN


Zobacz wyniki poprzedniej edycji konkursu.

Zobacz na mapie
Newsletter
Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij